Krisztina
18 °C
24 °C

Design betonba fektet a Docler Investments

2012.05.30. 13:04

240 millió forinttal finanszírozza az IVANKA piacépítési törekvéseit a Docler Investments Kft. Az Ivanka Factory Zrt-ben történt fejlesztésitőke-befektetés a megnövekedett piaci igényeket kiszolgáló sorozatgyártó kapacitás létrehozását és a további nemzetközi terjeszkedést segíti elő. A számos nemzetközi kiállításon sikeresen szereplő, komoly szakmai elismerésekben részesült, a hagyományos beton anyagot újraértelmező IVANKA jól illeszkedik a Docler Investments által megcélzott értékálló minőség, innováció és nemzetközi siker címszavakkal jellemezhető portfolióba.

A Docler Investments Kft. 240 millió forintot fektetett az IVANKA Factory Zrt.-be, melynek következtében kisebbségi részesedést szerzett a társaságban. A cég fejlődésének újabb szakaszába lépett, a manufakturális és egyedi gyártás mellett beindítja nagyüzemi sorozatgyártó üzletágát is. A Docler az első intézményi befektető a családi háttérrel működő vállalkozásban, ahol a névadó alapító házaspár Ivánka András Rudolf és Ivánka Katalin mellett a Startup Underground rendezvények nyomán ismertté vált szakember, Miskolczy Csaba is tulajdonossá vált.

A betont mint anyagot funkcionálisan és összetételében, formavilágában újraértelmező IVANKA komoly nemzetközi elismertségre tett szert az elmúlt egy évtizedben. „Családi vállalkozásunk a szakmai sikereket követően komoly üzleti kihívások elé állított minket. Megértettük, hogy ahhoz, hogy a globális piacon is sikereket érjünk el, szükség van egy tőkeerős befektető bevonására” – mondta el Ivánka Katalin társalapító.

„Az IVANKA által képviselt kreativitás, magas minőség és értékállóság erősíti azon hitünket, hogy a társaság középtávon Európa vezető design beton cégévé válhat” – mondta el Gattyán György Zoltán, a Docler Csoport többségi tulajdonosa. Az alapítókkal közösen elfogadott beruházási program megvalósításával a társaság gyártókapacitása jelentősen megerősödik. „A beruházás finanszírozása mellett a szervezet- és üzletfejlesztésben, valamint az adminisztráció kiépítésében is segítjük az IVANKA-t, hiszen csak így válhat belőle egy nemzetközileg is jegyzett cég” – tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője.