Átalakul a belga atomenergia-rendszer

2012.07.04. 14:29

Belgium készen áll leállítani az egyik nukleáris erőművének két blokkját. A belga médiában megjelent terv szerint a Doel erőmű 1-es és a 2-es blokkja 2016 áprilisában leállna. Ezzel párhuzamosan megkezdődne a Tihange erőmű három blokkjának korszerűsítése, amik utána 2025-ig működnének tovább. A két erőműblokk bezárása valószínűleg mintegy 1500 munkahelyet szüntetne meg – írja a Marketwatch.

A tervet Melchior Wathelet, Belgium energiaügyi államtitkára tette közzé szerdán. A belga média úgy tudja, a Tihange erőmű felújítására ötszáz millió eurót költenének, amit aztán a GDF Suez és a belga Electrabel közösen működtetne. A korszerűsítés után az erőmű egyedül is képes lenne ellátni az országot elektromos árammal.

Az 1975-ben átadott, négy blokkal működő Doel erőmű energiakiesése nem lesz jelentős, mivel a két bezárásra ítélt blokk csupán 433 megawatt teljesítményt adott le. A továbbra is műküdő 3-as és 4-es blokk 1000 megawatt fölötti teljesítményre képes.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás