Gyógyszeripari cégbe fektetett az Euroventures

2012.07.17. 14:22

A gyógyszeripari hatóanyagokat és vegyipari alapanyagokat fejlesztő és előállító Ubichem Csoport új tagja, az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. (UPM) 1,5 millió eurót kapott az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és egy magánbefektetőtől a cég budapesti gyáregységével kapcsolatos beruházásokra.

Az Euroventures keddi közleménye szerint a UPM fel szeretné futtatni a nagyobb mennyiségű alapanyagok gyártását a gyógyszeripar, a vegyipar és a szerves félvezetők gyártói számára. A csoport mostantól a gyógyszeripari és vegyipari alapanyagok kutatás-fejlesztésén és a kísérleti stádiumban lévő gyógyszerhatóanyagok előállításán túl képes nagy mennyiségű alapanyag gyártására is. Az Ubichem cégcsoport 160 főt foglalkoztat.

"Magyarország mindig is elöl járt a kémiai kutatásban. Befektetésünk az UPM-be tovább erősíti e pozíciót és jelentős tényezővé teszi a cégcsoportot a gyógyszeripari és vegyipari alapanyagok gyártásában Európában" - idézi a közlemény Tánczos Pétert, az Euroventures igazgatóját.