Erik, Alexandra
EUR 382,34 Ft
USD 363,32 Ft
9 °C
23 °C

Oroszország többlettel zárt szeptemberig

2012.09.13. 13:05

Oroszország 1,4 százalékos GDP-arányos államháztartási többlettel zárta az idei elő nyolc hónapot az ország pénzügyminisztériumának csütörtöki közlése szerint.

Az idén az első négy hónapban még hiány volt az államháztartásban, májustól kezdve azonban többlet, elsősorban a nyersolaj árának emelkedése, illetve a költségvetés kiadásnövekedésének lassulása miatt. A hét havi többlet a GDP 0,9 százaléka volt.

Az orosz pénzügyminisztérium, amely konzervatív becslést ad a költségvetési bevételek várható alakulásáról, azzal számol, hogy az idén 0,1 százalék GDP-arányos államháztartási hiány alakul ki. A szakértők derűlátóbbak, szerintük többlettel sikerül zárni az évet; az UralSib Capital vezető közgazdásza korábban azt mondta, hogy az aktívum a GDP 0,8 százaléka is lehet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek