Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eurómilliókat kaptak CEU-s kutatók

2012.10.03. 15:13

Koren Miklós és Kőszegi Botond egyetemi docensek elnyerték az Európai Kutatási Tanács (ERC) kiváló fiatal kutatóknak szóló támogatását – közölte a Közép-európai Egyetem (CEU), amely közgazdaságtudományi tanszékének oktatója Koren és Kőszegi. Az egyetem tájékoztatása szerint Koren Miklós 1,314 millió eurót kapott annak kutatására, hogy hogyan áramlik a tudás a fejlett országokból Közép- és Kelet-Európába, míg Kőszegi Botond 1,275 millió euró támogatást nyert el viselkedési közgazdaságtani kutatásaira.

Az egyetem kiemelte: a két kutató idén Magyarországról egyedüliként kapta meg ezt a típusú támogatást. Közép-Kelet Európából rajtuk kívül még egy lengyel és egy szlovák kutató ért el hasonlóan kiemelkedő eredményt. A CEU tájékoztatása szerint a mostani eredményekkel, valamint Szeidl Ádám egyetemi docens „Allocations in Social Networks: Evidence and Theory” elnevezésű, 2011-ben elnyert projektjével – amely 1,165 millió eurós támogatást kapott – „a CEU egy olyan világszínvonalú közgazdasági kutatócsoport munkájának ad majd otthont, amely három, egymással szorosan összefüggő témával foglalkozik”.