Távozik az Indexről a Defacto is

2020.07.25. 16:23

A Defacto jelen- és múltbeli szerkesztői szeretnék megköszönni az Index.hu-nak, hogy hosszú éveken át nyilvánosságot biztosított bejegyzéseinknek. Nélkülük elképzelhetetlen lett volna, hogy annyi olvasóhoz eljussunk, mint amennyihez végül eljutottunk. Külön köszönet jár Jenei Miklósnak a kapcsolattartásért és cikkeink gondozásáért.

A Defacto szerkesztői szerint a tényeket tiszteletben tartó, a közhatalmat ellenőrző és attól független újságírás össztársadalmi érdek és érték. Az Index.hu szerkesztőségének szinte egységes felmondása példamutató kiállás ezen értékek védelmében, mindamellett, hogy a munkaközösség kényszerű megszűnése egész Magyarország számára veszteség.

A Defacto anyagok integritása érdekében olyan internetes felülettel tudjuk csak elképzelni az együttműködést, amelynek működése konzisztens a fenti elvekkel. Az Index.hu esetében nem látjuk biztosítottnak ezt a feltételt a jövőre nézve, így más megjelenési lehetőséget fogunk keresni.

A blogról

A Defacto blog szerzői közgazdászok, szerkesztői Kondor Péter, Lieli Róbert, Lindner Attila, Szeidl Ádám és Zawadowski Ádám, a London School of Economics, a University College London, és a Közép-európai Egyetem kutatói.

Defacto