Bernát, Felícia
EUR 384,21 Ft
USD 363,43 Ft
7 °C
31 °C

40-en intézik majd a paksi beszerzéseket

2014.07.03. 08:25

A tervek szerint negyvenfős titkárság segíti majd a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos munkáját, a csapatban a jogászoktól a műszaki szakemberig számos szakma képviselteti majd magát - hivatkozik a Népszavára az MTI.

Aszódi Attila kormánybiztos elmondása alapján a csoport felállítása a napokban kezdődik meg, az első időben fő feladata a paksi erőmű-beruházással kapcsolatos szerződések megkötésének a felügyelete lesz.

A kormányhatározat szerint a kormánybiztos biztosítja a szakmai irányítást a Magyarország és Oroszország közötti megállapodás nyomán az erőmű blokkjainak tervezési, beszerzési és kivitelezési szerződéseinek tárgyalásakor. Emellett a blokkok üzemeltetési és karbantartási támogatásáról szóló szerződés tárgyalása során képviseli a szakmai irányítást. A nukleárisfűtőanyag-ellátás biztosítására, a használt üzemanyag kezelésére – beleértve az újrafeldolgozást is – és a nukleáris hulladék kezelésére vonatkozó szerződés tárgyalása során ugyancsak ő látja el a szakmai irányítást és koordinációt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás