Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiszaújvárosban építhet gumigyárat a Mol

2014.12.01. 12:43

Új szintetikus gumigyár létrehozását tervezi a Mol a tiszaújvárosi TVK-nál. A beruházás költsége mintegy 100 millió dollár lehet – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva.

A Mol még 2013 novemberében jelentette be, hogy szintetikus gumit gyártó vegyesvállalatot hoz létre a Japan Synthetic Rubber (JSR) nevű céggel, melyben a Mol 49 százalékos, a japán cég pedig 51 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Az akkori bejelentés szerint az üzem évi 60 000 tonnás gyártókapacitással fog rendelkezni, az értékesítés pedig 2017‐ben indulhat meg. 

Az S‐SBR világszerte az úgynevezett gazdaságos, kevesebb üzemanyag fogyasztást igénylő autógumik meghatározó alapanyaga. Az alapanyag tökéletesen megfelel az üzemanyag‐hatékony, nedves felületen kiváló tapadással rendelkező gumik gyártásához.

A szén-dioxid-kibocsátásra és üzemanyag-fogyasztásra vonatkozó szabályok globális szigorodása kedvezően hat az S‐SBR piacára. A gumik üzemanyag‐hatékonyság alapján történő osztályozása jelenleg Japánban, Dél‐Koreában és Európában terjedt el, és várhatóan egyre több országra is bevezetésre kerül. Ennek köszönhetően az S‐SBR üzemanyagbarát gumik iránt megnyilvánuló kereslet növekedése várható.