Judit
2 °C
7 °C

Széttankoltuk magunkat tavaly

2015.01.19. 12:10

Tavaly 6,4 százalékkal többet tankoltak az emberek, ezen belül gázolajat 8,9 százalékkal, benzint pedig 2,9 százalékkal fogyasztottak többet az egy évvel korábbihoz képest, derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség adataiből, amikről az MTI számolt be.

A fontosabb részletek:

  • Az üzemanyagok közül a legnagyobb mértékben, 25,6 százalékkal a prémium gázolaj iránt nőtt a kereslet. A normál gázolajból 2013-hoz képest 8,2 százalékkal többet vásároltak.
  • A prémiumbenzin-fogyasztás 21,1 százalékkal nőtt. A 98-as motorbenzinből 7,3 százalékkal volt több. E termékek közül a legkisebb mértékben a 95-ös benzin fogyasztása nőtt, amelyből 2,5 százalékkal többet, 1,180 milliárd litert adtak el.
  • Tavaly az első negyedévben még 8 százalékkal nőtt azüzemanyagok fogyasztása 2013. első negyedévéhez képest, majd a második negyedévre a növekedés mértéke 5,3 százalékra csökkent.
  • Ezt követően az első háromnegyed évben már 5,4 százalékos volt az üzemanyag-fogyasztás növekedése az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül a benziné 2,6 százalékkal, a gázolajé pedig 7,6 százalékkal nőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?