László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jöhet a távhőcégek államosítása

2015.11.13. 08:31

Az állam távhőszolgáltatási piacra lépésének előkészítése érdekében a magyar kormány az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-t úgynevezett Távhő Audit Projekt lefolytatására jelölte ki, írja a Népszabadság a Magyar Közlönyre hivatkozva.

Az elmúlt időszakban ellentétes információk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az állam mikor veszi át a 90 önkormányzati távhőcéget. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter májusban azt mondta, megkezdték a tárgyalásokat az átvételről. Szeptemberben viszont már azt mondta, az átvétel 2-3 évig is eltarthat. A cégek átvilágítását Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkár szeptemberben ígérte be, ehhez képest csak most hozott határozatot.

A lap megjegyzi, hogy mindez azt jelenti, hogy a kormány jóval gyorsabban halad a multik tulajdonában lévő áram- és gázszolgáltatók, mint az önkormányzati tulajdonú távhőcégek átvételében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!