Októberre az államé lesz az egész lakossági gázpiac

2016.01.27. 12:56

Októberig a Tigáz fogyasztóit is átveszi az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz Zrt., aminek így  3,4 millió ügyfele lesz. Ezzel a teljes lakossági földgázpiacot átvette az állami szolgáltató - közölte Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerdán, a Főgáz székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában tartott sajtótájékoztatón.

Németh Lászlóné hangsúlyozta, hogy

a lakossági árampiac állami kézbe vétele is előkészítés alatt van.

Az első lépéseket megtették, kormánydöntés után pecsét és aláírás kerülhet a szükséges dokumentumokra, majd megkezdődhet a szolgáltatás a piacon.

Az államtitkár elmondta, hogy a távhőszolgáltatás esetében is intenzív munka zajlik, május végére például elkészül az a tanulmány, amely a bonyolult, szétaprózódott piacon elősegíti az ország 95 pontján, más-más műszaki színvonalon dolgozó távhőcégek átvételét.

Németh Lászlóné azt is elárulta, hogy az ENKSZ hamarosan megvásárolja az egyik legnagyobb magyarországi település távhőcégét, hogy melyik városát, azt viszont nem mondta el.