Emőke
-4 °C
9 °C

Főgázosok lettek a tigázosok

2016.10.03. 11:23

Átvette a Főgáz a Tigáz lakossági fogyasztóit, ezzel október elsejével a társaság a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált, 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik - közölte az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Főgáz a Tigáztól mintegy 1,2 millió  földgázfogyasztót vett át. Az érintett fogyasztóknak nem volt teendőjük, műszaki beavatkozásra nem volt szükség - hangsúlyozta az ENKSZ. Október 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát, valamint a Tigáz korábbi egyetemes szolgáltatásban vételező egyéb fogyasztóit már a Főgáz látja el.

Az ügyfelek és a Főgáz között automatikusan létrejött a határozatlan idejű szerződés, a csoportos beszedési megbízások is átkerültek a Tigáztól, a szolgáltatóváltás kapcsán nem volt szükség mérőcserére, leolvasásra vagy más műszaki beavatkozásra. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott, a Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérőállást diktálni pedig október 27. és november 9. között nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül.

Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben és Salgótarjánban a Tigáz korábbi ügyfél-szolgálati irodáinak működtetését átveszi a Főgáz, a továbbiakban ezekben az irodákban intézhetők a Tigázzal és a Főgázzal kapcsolatos ügyek. Budapesten, Miskolcon és Érden a két szolgáltató ügyfélszolgálati irodái külön-külön, január 1-jétől azonban csak a Főgáz ügyfélszolgálati irodái működnek tovább.