Spanyolországban terjeszkedik a MET

2016.12.13. 14:09

Spanyolországban indított új leányvállalatot az energiakereskedelemmel foglalkozó MET-csoport. A madridi központú leányvállalat elsősorban ipari ügyfeleknek ad el földgázt, de a helyi LNG (cseppfolyós földgáz) és villamosenergia-piac lehetőségeit is feltérképezi majd.

A magyar alapítású, svájci központú MET-csoport a közelmúltban Ukrajnában is irodát nyitott, amely földgáz mellett a villamosenergia- és az olajpiacon szintén aktív lesz, 2015 őszén pedig Oroszországban és Törökországban alapított leányvállalatot. A társaságnak már 12 országban van leányvállalata, 26 ország gázpiacán és 19 nemzetközi kereskedési ponton tevékenykedik. A cégcsoport jelenleg 16 milliárd köbméteres, évről évre növekvő gázportfólióval rendelkezik az európai gázpiacokon.

A MET az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet kap a magyar energiapiacon, korábban írtunk az állami MVM-mel kötött, sokat vitatott ügyleteiről is. A cégben mások mellett tulajdonos Garancsi István, aki az energetika mellett az ingatlanpiacon, az építőiparban, agráriumban és más területeken is érdekelt, valamint a Videoton focicsapatot is tulajdonló üzletember tulajdonos a cégben.