Jól kezdte az évet a Mol

2017.05.05. 08:39

A vártnál jobban zárta az idei első negyedévet a Mol: az olajcég kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 178 milliárd forint (614 millió dollár) volt, 21 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban, miközben az elemzők 14 százalékos növekedést vártak. A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent gyorsjelentés szerint 

  • A downstream üzletág, vagyis az olajfinomítás és eladás tiszta EBITDA-ja a Mol történetében még sosem volt olyan magas az elsőnegyedévben, mint most: 324 millió dollár (94 Mrd forint), 
  • Az upstream üzletág, vagyis a kitermelés EBITDA-ja a növekvő olajárak és a versenyképes költségszint hatására tovább emelkedett, 219 millió dollár (64 Mrd forint) EBITDA-t ért el.
  • A fogyasztói szolgáltatások üzletága, amelyet külön üzletágként most számolnak ösze először, 15 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, amely szintén rekord eredmény az év első hónapjaiban.

Hernádi Zsolt a jelentésben azt írja, hogy a Mol kiválóan kezdte a 2017-es évet, az év végéig el szeretné érni a 2 milliárd dolláros EBITA-t.