Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefejezték a Paks 2 projektcsapatot

2017.06.30. 14:06

Süli János, a Paks 2-ért felelős új miniszter egyik első lépéseként szinte mindenkit kirúgott Paks 2 projekttársaság vezetéséből, élükön Bán Tamás vezérigazgatóval, írja az MTI.

Természetesen ezt hivatalosan szebben kell mondani, Süli például arról magyarázott, hogy "más típusú szakértelemre" van épp szükség, mert pillanatnyilag a projekt egy új szakaszába érkezett, az MTI híradásában nem részletezve, hogy mégis mennyiben különbözik ez a szakasz az egy hónappal ezelőtti állapottól.

Mindenesetre úgy alakult, hogy pont nincs meg a régi vezetőség döntő részének a szükséges szakértelme ehhez a fontos szakaszhoz, tehát eszerint súlyosan hibázott Orbán Viktor, aki egyébként kinevezte az alkalmatlannak bizonyuló figurákat

Az új vezér Lenkei István lett, aki annyi támpontot adott, hogy "célja, hogy a projekttársaság ne passzív megrendelői szerepet töltsön be, hanem formáló, aktív, cselekvő partner legyen". Illetve ő majd azt várja a munkatársaitól, hogy ellenőrizzék le, hogy tényleg teljesülnek-e a biztonsági feltételek, a szakmai és a gazdasági követelmények.

Az igazgatóság elnöke Mészáros György lesz, aki az elhangzottak szerint komoly vezetői tapasztalattal rendelkezik, 2000-től két éven át a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági elnöke volt.  Mészáros a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felálló stáb, beleérve Süli János minisztert, a szakmaiság mellett olyan bizalmi légkört alakított ki, amely garanciát jelent a két erőművi blokk megépítése hatalmas feladatának sikeres megvalósításra.