Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ne felejtse átállítani az óráját!

2018.03.24. 10:22

Bár az időjárásból nem tűnik úgy, de kezdődik a nyári időszámítás, március 25-én, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat. Vagyis egy órával kevesebbet lehet majd aludni, cserébe évente  100-120 gigawattóra áramot és 4-5 milliárd forintot spórolunk meg ezzel az egy órával. 

 nyári időszámítás Európában egységesen elfogadott rendszer, amellyel a helyi időt március végétől október végéig egy órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. A normál, azaz a téli időszámításhoz október utolsó vasárnapjától március utolsó vasárnapjáig térnek vissza. A módszer azon alapul, hogy ha a lakosság szokásos ébrenléti ideje, a reggel hét és este tíz óra közötti időszak minél inkább egybeesik a természetes világosság idejével, annál kevésbé kell világítást használni, azaz villamos energiát lehet megtakarítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?