Ödön
1 °C
11 °C

Kamu a lakásfelújításra felvehető állami ingyenmilliókról szóló hír

2018.09.10. 13:43

Több kamuhíroldalon is megjelent mostanában, hogy gyakorlatilag bárki kaphat az államtól pár millió forintot lakásfelújításra. Az interneten terjedő álhír alapja egy iparági lobbiszervezet javaslatcsomaga, amiből sosem lett törvény - derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) közleményéből.

A Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a Magyar Építőanyag és Építési termék Szövetség készítette 2016 végén, de a javaslatcsomagról kormányzati döntés nem született. Az álhírek ennek ellenére úgy mutatják ezt be, mintha egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatról lenne szó.

A MEHI elhatárolódik a hír terjesztőitől, és kijelenti, hogy a szervezetnek tulajdonított nyilatkozat is hazugság. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében. A MEHI mindenkitől azt kéri, hogy ne terjesszék tovább a hírt, mindig ellenőrizzék a híreket terjesztő oldalak és közösségi profilok forrását, impresszumát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?