Hivatalosan is tárgyal Mészáros cége a Mátrai Erőmű eladásáról

2019.11.20. 14:12

Tényleg eladná a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinc cége az állami MVM-nek, erről adott ki tájékoztatást az Opus Global a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tájékoztatás szerint az MVM, mint potenciális vevő november 19-én szándéknyilatkozatot írt alá az Opus Globallal arról, hogy megvásárolná az ország második legnagyobb erőművét. Ezzel hivatalosan elkezdődött a tárgyalás a felek között, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a szándéknyilatkozat még egyik fél részéről sem jelent kötelező erejű kötelezettségvállalást.

A múlt héten arról írtunk, hogy a Mátrai Erőmű alighanem megakadt Mészáros Lőrincék torkán, a háttérben már egy ideje tárgyalnak a visontai erőmű eladásáról, ami heteken belül az állami vállalathoz kerülhet. Az erőmű két évvel ezelőtt került Mészáros cégbirodalmába, azóta viszont nem bizonyosodott jó befektetésnek, 2017-ben és 18-ban is veszteséges volt, ami sok belső feszültséghez is vezetett.

Úgy tudjuk, az Opust az erőműnél jobban érdekli az ÉMÁSZ áramhálózata, amely nemrég egy összetett ügyletben az MVM-hez került. Ugyanakkor valószínűleg nem egyszerűen cserélne az Opus és az MVM, hanem két külön ügyletben cserélhet gazdát az erőmű és a hálózati cég.    • Hírek
  • Megtakarítás