Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gazdaság

Fundaccess

 • 2004. augusztus 25., 10:38

  Bamosz az adókedvezményekről

  A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége, a Bamosz növekvő értetlenséggel és aggodalommal figyeli a sajtóban megjelenő híradásokat arról, hogy az adózás rendszeréről szóló elképzelésekben egyre inkább körvonalazódik mindenfajta adókedvezmény igen erőteljes limitálása vagy megszüntetése.
 • 2004. augusztus 25., 10:35

  Az olajár és a befektetési alapok

  Az elmúlt hetekben számos cikk, és elemzés látott napvilágot az olajár emelkedéséről illetve ennek a világgazdaságra gyakorolt hatásairól. Ez azonban természetesen nem hagyja érintetlenül a befektetési alapok piacát sem.
 • 2004. augusztus 25., 10:32

  Csábító India

  A nyár kellős közepén egy egzotikus utazásra csábítjuk olvasóinkat, méghozzá a távoli Indiába.
 • 2004. augusztus 25., 10:29

  A CIB-nél is lehet majd BUX-ot venni

  Egyszerre két új nyílt végű alapot indít a CIB-csoport, egy közepes kockázatú kötvényalapot és egy BUX-követő indexalapot, a pénzintézet már meglevő alapcsaládjának teljessé tétele érdekében.
 • 2004. augusztus 25., 10:27

  Negatív hangulatban az alapkezelők

  A globális bizonytalanságok negatív hatást gyakorolnak az alappiacra, s az alapkezelők egyre borúsabban látják a jövőt, így a biztonságos vegyes alapokat ajánlják elsősorban a befektetőknek.
 • 2004. augusztus 25., 10:24

  A jó a rossz és a...

  A kedvezően alakuló második negyedév ellenére elmondhatjuk, hogy csökkenő tendenciát mutattak a részvénypiacok ebben az évben.
 • 2004. augusztus 12., 09:25

  A CS Ingatlan 339 millióval indulhat

  A CS Ingatlan alapokba fektető alap háromnapos jegyzése során 339,3 millió forintnyi tőke gyűlt össze, a minimális indulótőke 200 millió forint volt -
 • 2004. augusztus 12., 09:22

  Nyár végi kilátások - Befektetési alap ajánlat augusztusra

  A befektetési alapok piaca, a többi értékpapírpiachoz hasonlóan csendes marad augusztusban, hiszen a befektetők többsége megérdemelt szabadságát tölti.
 • 2004. augusztus 12., 09:20

  Bennfentes kereskedés - kovácsoljunk hasznot az információkból!

  A tőzsdei társaságok vezetőinek saját cégük részvényeivel folytatott tranzakciói a befektetetők kitüntetett figyelmére tarthatnak számot, hiszen hasznos információkat rejthetnek a bennfentes tranzakciók.
 • 2004. július 20., 16:54

  Hatéves csúcson az alapok részvényállománya

  Májusban tovább emelkedett az állampapírok részaránya a magyar befektetési alapokban, és megközelítette az év végi szintet - derül ki az MNB statisztikájából.
 • 2004. július 20., 16:42

  Újdonságok a Top 21.-ben!

  Kivárást hozott tehát a második negyedév, s a piacon jelen lévő számos bizonytalansági tényező miatt az elkövetkező negyedév bizonyára nem hoz jelentős változást a befektetési alapok piacán, főként a nyári hónapok ígérkeznek csendesnek.
 • 2004. július 20., 15:11

  Csillogó Európa!

  Korábban már beszámoltunk arról, hogy a második negyedév meglepetése egyértelműen Európa volt. Ugyanis az öreg kontinensre fektető alapok teljesítménye jelentősen meghaladta a várakozásokat.
 • 2004. július 20., 15:07

  Kontinensünk legjobbjai

  A héten az európai részvényalapokkal foglalkozunk, így heti alapajánlónkban is két európai alapra hívjuk fel az olvasók figyelmét.
 • 2004. július 7., 15:25

  A negyedév királyai!

  Fenti cikkünkhöz kapcsolódóan alapbemutató írásunkban az Európában forgalomban lévő és a hazai befektetők számára is elérhető alapok közül az elmúlt három hónapban legjobban teljesítőket mutatjuk be.
 • 2004. július 6., 15:16

  Dübörögnek a befektetési alapok Európában

  A befektetési alapok az EU berkein belül is töretlen népszerűségnek örvendenek, mely eredményeként az európai alapok nettó eszközértéke első alkalommal emelkedett 5 000 milliárd euró fölé, tudhattuk meg a FEFSI elemzéséből.
 • 2004. július 5., 13:14

  Stabilitást hozott a második negyedév

  A második negyedév végén visszatekintünk az április - június időszakot meghatározó tényezőkre, melyek befolyásolták a befektetési alapok piacát.
 • 2004. április 20., 10:36

  Nehézipari ágyúk!

  Olvasóink megszokhatták, hogy hétről-hétre egy - egy adott szektorra fókuszáló alapot mutatunk be. Most nehézipari kitermelő vállalatok részvényeire fókuszáló alapokat mutatunk be.
 • 2004. április 19., 13:49

  Ingatlan és távközlés: az első negyedév nyertesei!

  Az első negyedév győztesei, az egyes iparágakba fektetetett alapok univerzumát vizsgálva a technológiai és a nemesfém alapok voltak, de meglepően kimagasló hozamnövekedést mutattak a távközlési részvényeket vásárló befektetési alapok is.
 • 2004. április 9., 13:34

  Itthon: Újabb garantált alapok a piacon!

  Rövid időn belül három új garantált befektetési alap jegyzése kezdődődhet meg. A HVB csoport immáron második tőkegarantált alapja jelenik meg a piacon, míg a K& H a Fix Plus 5-öt és a Dollar Fix alapokat indítja el.
 • 2004. március 25., 09:46

  Idén az ERSTE a Maldiv-szigetekre repít

  Befektetési alapokról szóló körképünk következő állomása az ERSTE Bank Befektetési Alapkezelő Rt. A Fundaccess Alapítvány Fekete Attila ügyvezető igazgatót kérdezte a hazai befektetési alap piacról, és természetesen az ERSTE Bank Befektetési Alapkezelő Rt. piaci helyzetéről.
 • 2004. március 24., 10:24

  A határon túl...

  A világon valahol mindig a bika uralja a részvénypiacot, ezért is tanácsos a globális diverzifikációt szem előtt tartaniuk a befektetőknek, persze sokszor az ismeretlen piacok extra kockázatot hordoznak.
 • 2004. március 9., 10:12

  Pénz, pénz, pénz...

  Alapajánlónk folytatódik a héten, amikor pénzügyi szektorba fektető részvényalapokat mutatunk be.
 • 2004. március 8., 10:09

  2004.-ben a részvényalap a nyerő!

  Az alappiacon tapasztalható tendenciákról szóló összefoglalók mindig a múltbéli adatokat tartalmazzák, ám nem árt figyelemmel kísérnünk őket, mert érdekes következtetéseket vonhatunk le belőlük. Most visszatekintünk az év első hónapjára.
 • 2004. március 8., 10:08

  Idén az ERSTE a Maldiv-szigetekre repít

  Befektetési alapokról szóló körképünk következő állomása az ERSTE Bank Befektetési Alapkezelő Rt. A Fundaccess Alapítvány Fekete Attila ügyvezető igazgatót kérdezte a hazai befektetési alap piacról, és természetesen az ERSTE Bank Befektetési Alapkezelő Rt. piaci helyzetéről.
 • 2004. március 8., 09:51

  Az év nagy trendjei!

  Mire és mi ellen lehet játszani? Viszonylag egységesek voltak a szakértők az év elején abban, melyek lesznek 2004 nagy trendjei - a részvénypiaci hossz, az ázsiai devizák felértékelődése és a kötvénypiaci bessz.
 • 2004. március 8., 09:10

  Jogi információk

 • 2004. március 8., 09:09

  Adózás

 • 2004. március 8., 09:08

  Költségek

 • 2004. március 8., 09:06

  Alapa menedzselési módszerek

  Az alapkezelők, az adott alap meghirdetett befektetési politikájának keretei között, jellegzetes stratégiákat követhetnek a magasabb hozamok elérése érdekében. Egyes alapkezelők ötvözik a befektetési stílusokat és egyéni jellegzetességgel rendelkező stílust alakítanak ki.
 • 2004. március 8., 09:04

  Az alapok típusai

  Nyílt-végű befektetési alapok - Zárt-végű befektetési alapok - Nyilvános alapok - Speciális alapok - Pénzpiaci alapok - Kötvényalapok - Részvényalapok - Indexalapok - Vegyes alapok - Alapokba fektető alapok - Esernyő (átfogó) (umbrella) alapok - Speciális alapok mint: Ingatlan, határidős, warrantok stb.