Ödön
1 °C
11 °C

Novemberben áll elő új üzletpolitikájával a Deutsche Telekom

MTI
2002.08.16. 13:55
Horst Siehler, a Deutsche Telekom (DT) új elnöke változtatni akar a vállalat politikáján - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pénteki számában, a lapban megjelent Siehler-interjút értelmezve.

A FAZ szerint az elnökség részleges visszavonulást fontolgat a külföldi üzletből. Hogy milyen eredményre jutottak a stratégiai jellegű fontolgatások után, az elnökség november végén kívánja nyilvánosságra hozni.

Hans Ehnert, a Deutsche Telekom szóvivője pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy a frankfurti lap következtetései túlzóak. - Mai szemmel nézve a Deutsche Telekom jól felépített vállalat. Elvben helyes volt a vezetékes szolgáltatásból más piacokra is áttérni. Részleteiben az elkövetkezendő két-három hónapban meg kell vizsgálnunk, hol kell elhelyeznünk más hangsúlyokat, és hol kell talán vissza is vonulnunk.

Siehler interjújában megerősítette, hogy a társaság 2003 végéig ötven milliárd euróra akarja leépíteni nettó adósságállományát, ami körülbelül egymilliárd euró kamatmegtakarítással jár majd.

Ebben az évben jelentős veszteséget fog a cég elkönyvelni, ez nem tartható sokáig. Eredetileg ez év végére tervezték az adósságcsökkentést - mintegy 65 milliárd euróról -, de tavasszal elhalasztották a tervet, és utána a nemzetközi hitelminősítők leértékelték a Deutsche Telekomot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?