Novemberben áll elő új üzletpolitikájával a Deutsche Telekom

MTI
2002.08.16. 13:55
Horst Siehler, a Deutsche Telekom (DT) új elnöke változtatni akar a vállalat politikáján - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pénteki számában, a lapban megjelent Siehler-interjút értelmezve.

A FAZ szerint az elnökség részleges visszavonulást fontolgat a külföldi üzletből. Hogy milyen eredményre jutottak a stratégiai jellegű fontolgatások után, az elnökség november végén kívánja nyilvánosságra hozni.

Hans Ehnert, a Deutsche Telekom szóvivője pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy a frankfurti lap következtetései túlzóak. - Mai szemmel nézve a Deutsche Telekom jól felépített vállalat. Elvben helyes volt a vezetékes szolgáltatásból más piacokra is áttérni. Részleteiben az elkövetkezendő két-három hónapban meg kell vizsgálnunk, hol kell elhelyeznünk más hangsúlyokat, és hol kell talán vissza is vonulnunk.

Siehler interjújában megerősítette, hogy a társaság 2003 végéig ötven milliárd euróra akarja leépíteni nettó adósságállományát, ami körülbelül egymilliárd euró kamatmegtakarítással jár majd.

Ebben az évben jelentős veszteséget fog a cég elkönyvelni, ez nem tartható sokáig. Eredetileg ez év végére tervezték az adósságcsökkentést - mintegy 65 milliárd euróról -, de tavasszal elhalasztották a tervet, és utána a nemzetközi hitelminősítők leértékelték a Deutsche Telekomot.