Árpád
-2 °C
4 °C

Feldarabolják a német Photo Porstot

MTI
2002.08.22. 15:17
A Financial Times németországi kiadása szerint feldarabolják a csődbe jutott fotókereskedelmi láncot, a Photo Porstot, miután kudarcot vallott minden kísérlet a cég megmentésére.

Az összesen mintegy kétszáz Porst-fiókból több mint százra keresnek vevőt. A Porst főnöke, Patrick Palombo a lapnak elmondta, hogy mintegy 60 fiókot belső program keretében el tudnak adni a fiókvezetőknek. További 40 fiókra a Porst értékesítési igazgatója, Thomas Ritter nyújtott be ajánlatot. Az eladásról jövő szerdáig döntenek.

A Photo Porst anyacége, a Pixelnet esetében is közel a megoldás a lap szerint: a svájci Beisheim Holding tett ajánlatot a Pixelnet egyes részeinek megvásárlására. A svájci cég a Pixelnet vonali szolgáltatójának ügyfélkörére vetett szemet és infrastruktúráját is átveszi. Ugyanakkor a csődgondnok további nyolc érdeklődővel tárgyal.

A schwabachi székhelyű Photo Porst AG június végén jelentett csődöt, és valamivel később anyavállalata, a Pixelnet AG is fizetésképtelenségét jelentett.

A magyarországi Photo Porst márkájú üzleteket működtető Főfotó Kft.-t nem érinti a németországi Photo Porst csődje, a magyar társaság ugyanis 1996 óta a belga Spector Photo Group tulajdonában van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?