Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Évi 13 millió dollárt keres a Hutchison Whampoa főnöke

MTI
2002.08.26. 09:55
A Deutsche Bank egykori vezetője Rolf Breuer 12,2 millió dolláros éves fizetésével csak a második helyet szerezte meg a Forbes Global amerikai magazin vezetői jövedelmi toplistáján.

Az ötven legjobban kereső vállalatvezető sorában Breuert 800 ezer dollárral megelőzi Canning Fok, a hongkongi Hutchison Whampoától.

A két első után nagy hátránnyal következik a harmadik helyezett, a svájci UBS bank elnöke, Marcel Ospel, aki a lap által megszerzett adatok szerint tavaly 7,4 millió dollárt keresett.

A legjobban kereső német cégvezetők sorában Ron Sommer a Deustceh Telekomtól 3,8 millió dollárral a 8. helyet kapta, Jürgen Schrempp a Daimler Chryslertől 3 millióval a 11. helyre szorult, míg Heinrich von Pierer a Siemenstől 2,8 millió dolárral a 14. helyezett.

A cégek a magazin szerint meglehetősen titkolózóak, mindössze 22 adott meg pontos adatokat a vezetők jövedelméről. Leginkább átláthatónak a brit és skandináv cégek mutatkoztak.

Az átláthatóság szempontjából a legrosszabb osztályzatot az ázsiai cégek kapták - mint a Honda és a Samsung - amelyek teljes titokban tartották vezetőik jövedelmét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!