Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Évi 13 millió dollárt keres a Hutchison Whampoa főnöke

MTI
2002.08.26. 09:55
A Deutsche Bank egykori vezetője Rolf Breuer 12,2 millió dolláros éves fizetésével csak a második helyet szerezte meg a Forbes Global amerikai magazin vezetői jövedelmi toplistáján.

Az ötven legjobban kereső vállalatvezető sorában Breuert 800 ezer dollárral megelőzi Canning Fok, a hongkongi Hutchison Whampoától.

A két első után nagy hátránnyal következik a harmadik helyezett, a svájci UBS bank elnöke, Marcel Ospel, aki a lap által megszerzett adatok szerint tavaly 7,4 millió dollárt keresett.

A legjobban kereső német cégvezetők sorában Ron Sommer a Deustceh Telekomtól 3,8 millió dollárral a 8. helyet kapta, Jürgen Schrempp a Daimler Chryslertől 3 millióval a 11. helyre szorult, míg Heinrich von Pierer a Siemenstől 2,8 millió dolárral a 14. helyezett.

A cégek a magazin szerint meglehetősen titkolózóak, mindössze 22 adott meg pontos adatokat a vezetők jövedelméről. Leginkább átláthatónak a brit és skandináv cégek mutatkoztak.

Az átláthatóság szempontjából a legrosszabb osztályzatot az ázsiai cégek kapták - mint a Honda és a Samsung - amelyek teljes titokban tartották vezetőik jövedelmét.