Judit
3 °C
7 °C

A Nestlé 11,5 milliárd dollárt adna az amerikai Hershey csokoládégyárért

MTI
2002.08.26. 10:34
A svájci Nestlé élelmiszeripari vállalat 11,5 milliárd dollárért megvenné az amerikai Hershey Foods Corp. csokoládégyárat - jelentette a USA Today című lap hétfőn. A Nestlénél, hírügynökségek érdeklődésére, nem fűztek megjegyzést a hírhez.

A Nestlé nemrég a Chef America fagyasztottélelmiszer-gyártó 2,6 milliárd dolláros megvásárlásával és a Ralston Purina állateledel-gyártó 10 milliárd dolláros átvételével bővítette amerikai jelenlétét.

A klasszikus Hershey csokoládégyárért hírek szerint versenyben van az amerikai Philip Morris, a Kraft Foods és a brit Cadbury Schweppes is.

A zürichi értéktőzsdén a befektetők nem díjazták az újabb, költséges beszerzés hírét, amelyet megerősíteni látszott, hogy a Nestlénél nem cáfolták.

A Nestlé jó eredményeket jelentett a múlt héten az első félévről - a tiszta nyeresége 5,66 milliárd svájci frank volt a tavalyi első félévi 3,15 milliárd svájci frank helyett, a működési eredmény 5,2 milliárd svájci frankra nőtt 4,58 milliárdról. A vállalatcsoport adóssága még 16,2 milliárd svájci frank volt a félév végén, a tavaly év végi 19,4 milliárd helyett. Ha a Nestlé most újabb drága beszerzésekbe fog, adóssága ismét növekedhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?