Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

A Nestlé 11,5 milliárd dollárt adna az amerikai Hershey csokoládégyárért

MTI
2002.08.26. 10:34
A svájci Nestlé élelmiszeripari vállalat 11,5 milliárd dollárért megvenné az amerikai Hershey Foods Corp. csokoládégyárat - jelentette a USA Today című lap hétfőn. A Nestlénél, hírügynökségek érdeklődésére, nem fűztek megjegyzést a hírhez.

A Nestlé nemrég a Chef America fagyasztottélelmiszer-gyártó 2,6 milliárd dolláros megvásárlásával és a Ralston Purina állateledel-gyártó 10 milliárd dolláros átvételével bővítette amerikai jelenlétét.

A klasszikus Hershey csokoládégyárért hírek szerint versenyben van az amerikai Philip Morris, a Kraft Foods és a brit Cadbury Schweppes is.

A zürichi értéktőzsdén a befektetők nem díjazták az újabb, költséges beszerzés hírét, amelyet megerősíteni látszott, hogy a Nestlénél nem cáfolták.

A Nestlé jó eredményeket jelentett a múlt héten az első félévről - a tiszta nyeresége 5,66 milliárd svájci frank volt a tavalyi első félévi 3,15 milliárd svájci frank helyett, a működési eredmény 5,2 milliárd svájci frankra nőtt 4,58 milliárdról. A vállalatcsoport adóssága még 16,2 milliárd svájci frank volt a félév végén, a tavaly év végi 19,4 milliárd helyett. Ha a Nestlé most újabb drága beszerzésekbe fog, adóssága ismét növekedhet.