Erzsébet
1 °C
4 °C

Az IMF szeptemberben dönt a 30 milliárdos brazil hitelről

MTI
2002.08.27. 11:21
A Nemzetközi Valutalap (IMF) 30 milliárd dolláros brazil segélyprogramjának részleteit előreláthatólag szeptember 6-án tárgyalja meg - közölték IMF-források. A hitelcsomagról a szándéknyilatkozat lényegében már megvan, ezt rövidesen bejelentjük - tették hozzá.

A Reuters szerint a hitelügyletek megvitatását az IMF akkor tűzi napirendre, amikor annak jóváhagyása már biztosra vehető. Az ügyletnek már csak a részletei várnak kimunkálásra.

Történetének legnagyobb hitelcsomagját az IMF a hónap elején helyezte kilátásba a latin-amerikai állam részére. A teljes felhasználható összeg, beleértve a brazil valutatartalékok növelését, eléri a 40 milliárd dollárt, felhasználására 15 hónap áll rendelkezésre. A pénzből mintegy 24 milliárd dollárt a jövő év során kapna meg a dél-amerikai ország.

Brazília teljes adóssága 250 milliárd dollárnak felel meg. Az ország pénzügyi válságának alakulását nagyban befolyásolhatja az októberi elnökválasztás eredménye. A tőke menekülése és a pénzügyi krízis azóta erősödött fel Brazíliában, amióta megnőtt egy olyan baloldali elkötelezettségű elnök megválasztásának esélye, aki vélhetően nem folytatná a jelenlegi államfő, Cardoso megszorító politikáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?