Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Május óta először nőtt az USA-ban a tartós cikkek rendelésállománya

MTI
2002.08.27. 15:35
Júliusban a vártnál sokkal nagyobb mértékben, 8,7 százalékkal nőtt a tartós iparcikkek rendelésállománya az Egyesült Államokban.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium keddi adati szerint a szállítóeszközökre adott rendelések figyelembevétele nélkül a rendelésállományi növekedés a múlt hónapban 3,9 százalékot ért el.

Az új adatok élesen eltérnek az előző hónapétól, amikor is a rendelések értéke előzetes adat szerint 3,8 százalékkal visszaesett (ezt utólag 4,5 százalékosra módosították), a szállítóeszközök nélküli rendelések visszaesése akkor 3,9 százalékos lett.

A szállítási eszközök rendelése 20,8 százalékos növekedést mutatott a múlt hónapban. Dinamikusan - 13,9 százalékkal nőttek a számítástechnikai iparhoz kapcsolódó rendelések, maguk a számítógépes és elektronikai berendezések rendelésének értéke júniusról júliusra viszont csupán 3,9 százalékkal növekedett.

Legutóbb májusban nőtt a tartós fogyasztási cikkek rendelése az Egyesült Államokban: akkor 0,6 százalékkal, a járműipari rendelések nélkül viszont 0,8 százalékkal.

Júliusra a Dow Jones által megkérdezett elemzők előzetesen másfél, a Reuters által megkérdezettek viszont átlag 1,2 százalékos rendelésnövekedést valószínűsítettek.