Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Bertelsmann kiszáll az e-bookbizniszből

MTI
2002.09.02. 13:28
A legnagyobb német médiakonszern, a Bertelsmann új vezetése úgy döntött, hogy eladja internetes könyvüzletágát. Erről előzetes tárgyalásokat kezdett az amerikai Amazon.com Inc. céggel - írta a Wall Street Journal Europe, a céghez közeli forrásokra hivatkozva.

Az eladás magában foglalja a Bertelsmann fő elektronikus kereskedési egységét, a bol.com részleget, amely könyveket és zeneműveket ad el Európában és Ázsiában, és amelynek éves árbevétele 90 millió euró körül van.

A bol.com közvetlen anyavállalata, a Bertelsmann DirectGroup szóvivője azt mondta: a vállalat nem kommentálja az értesülést, de hozzátette: a Bertelsman a fő tevékenységeire akar összpontosítani, még akkor is, ha más üzletágai nyereségesek. A bol.com azonban még csak nem is nyereséges.

A Bertelsmann emellett szeretne megválni az amerikai Barnes and Noble.com Inc., könyvkereskedésben lévő 35 százalékos részesedésétől is, de ez az ügylet független a bol.com eladásától, és kevésbé fontos is annál - mondták bennfentesek. Kérdéses a Bertelsmann zenei részlege, a BeMusic jövője is.