Ágnes
-5 °C
2 °C

Az MFB 30 napos haladékot kapott

MTI
2002.09.03. 10:04
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 30 napos haladékot kapott a független könyvvizsgáló bevonásával történő belső vizsgálat lefolytatásához a felügyelettől - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatából, amelyet a Magyar Tőkepiac közölt kedden.

A PSZÁF az augusztus 22-én megjelent határozatában arra szólította fel a pénzintézetet, hogy részletes belső vizsgálattal és a felelősök megnevezésével folytasson le belső vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy mekkora céltartalék-képzési igény merülhet fel pótlólagosan a banknál.

Az MFB a határozat kézhezvételétől számítva 30 napos határidőt kapott arra, hogy meghatározza az esetlegesen felmerült céltartalék-képzési igényét, illetve értékvesztés-elszámolással kapcsolatos kötelezettségeit.

Ezt a határidőt további 30 nappal meghosszabbította a felügyelet a bank kérelmének és indokainak figyelembevételével. A PSZÁF meghatározta továbbá, hogy a pótlólagos céltartalék-képzési és értékvesztés-elszámolási kötelezettség teljesítésekor a 2002. június 30-i fordulónapot kell figyelembe venni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!