Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MFB 30 napos haladékot kapott

MTI
2002.09.03. 10:04
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 30 napos haladékot kapott a független könyvvizsgáló bevonásával történő belső vizsgálat lefolytatásához a felügyelettől - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatából, amelyet a Magyar Tőkepiac közölt kedden.

A PSZÁF az augusztus 22-én megjelent határozatában arra szólította fel a pénzintézetet, hogy részletes belső vizsgálattal és a felelősök megnevezésével folytasson le belső vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy mekkora céltartalék-képzési igény merülhet fel pótlólagosan a banknál.

Az MFB a határozat kézhezvételétől számítva 30 napos határidőt kapott arra, hogy meghatározza az esetlegesen felmerült céltartalék-képzési igényét, illetve értékvesztés-elszámolással kapcsolatos kötelezettségeit.

Ezt a határidőt további 30 nappal meghosszabbította a felügyelet a bank kérelmének és indokainak figyelembevételével. A PSZÁF meghatározta továbbá, hogy a pótlólagos céltartalék-képzési és értékvesztés-elszámolási kötelezettség teljesítésekor a 2002. június 30-i fordulónapot kell figyelembe venni.