Judit
3 °C
7 °C

Bankszámlanyitásra buzdít az argentin jegybank

MTI
2002.09.03. 16:42
Az argentin jegybank új intézkedéssel akarja ösztönözni az ország polgárait, hogy otthon őrzött megtakarításaikat ismét bankszámlán helyezzék el.

A jegybank keddi bejelentése szerint azok, akik új számlát nyitnak, október elsejétől korlátozás nélkül vehetnek ki pénzt számlájukról. A régi számlákra azonban továbbra is érvényben van a készpénz-kivételi korlátozás - mondta a jegybank szóvivője.

Az argentin kormány a múlt év végén átmeneti időre befagyasztotta a bankoknál elhelyezett takarékbetéteket, hogy megakadályozza a készpénz kiáramlását az országból, majd megszabta a bankszámlákról havonta lehívható készpénz összegét. Előzőleg a számlatulajdonosok a betéteik egynegyedét kivették. A korlátozás megszüntetése az egyik fő téma az argentin kormány és a Nemzetközi Valutaalap tárgyalásain a hitelnyújtás felújításáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?