Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vegyépszer Rt. nem tud indulni az autópályatenderen

MTI
2002.09.03. 17:37
Vegyépszer Rt. nem tud indulni a múlt héten meghirdetett három autópálya, és egy autóút megépítésére kiírt előminősítéses közbeszerzési eljáráson, mivel nem tudja teljesíteni azt a feltételt, hogy 2001 végéig átadott autópálya-építési referenciával rendelkezik - mondta Farkas László, a Vegyépszer Rt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján

Farkas László kiemelte: nem tartja a közbeszerzési felhívás e feltételét a társaság kizárását célzó szándékos lépésnek, bár hozzáfűzte, hogy 2002. április 30-án kivitelezésükben elkészült a Balatonaliga-Zamárdi közötti 20 kilométeres autóút és az M3-as autópálya új szakasza is 95 százalékos készültségű. Szerinte azonban e tények sem "hatották meg" a tendert kiíró NA Rt.-t.

A vezérigazgató-helyettes megerősítette, hogy a novemberi M3-as autópálya-szakasz átadása után meghirdetendő autópályaépítési tendereken már nem lesz akadálya annak, hogy a Vegyépszer is induljon.

Farkas László közölte: a társaság tavalyi 95 milliárd forint árbevétel után az idén várhatóan 145 milliárd forintot ér el, amiből az útépítő ágazat 115-120 milliárddal részesedik. Ebből a Betonút és a Ganz Acélszerkezet Rt. mint konzorciumi társak részére 60 milliárdot utal át a társaság.

Jövőre a Vegyépszer mintegy 80 milliárd forintos árbevétellel számol, amiből csaknem 60 milliárdot tesz majd ki az útépítésből származó bevétel.