Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Vegyépszer Rt. nem tud indulni az autópályatenderen

MTI
2002.09.03. 17:37
Vegyépszer Rt. nem tud indulni a múlt héten meghirdetett három autópálya, és egy autóút megépítésére kiírt előminősítéses közbeszerzési eljáráson, mivel nem tudja teljesíteni azt a feltételt, hogy 2001 végéig átadott autópálya-építési referenciával rendelkezik - mondta Farkas László, a Vegyépszer Rt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján

Farkas László kiemelte: nem tartja a közbeszerzési felhívás e feltételét a társaság kizárását célzó szándékos lépésnek, bár hozzáfűzte, hogy 2002. április 30-án kivitelezésükben elkészült a Balatonaliga-Zamárdi közötti 20 kilométeres autóút és az M3-as autópálya új szakasza is 95 százalékos készültségű. Szerinte azonban e tények sem "hatották meg" a tendert kiíró NA Rt.-t.

A vezérigazgató-helyettes megerősítette, hogy a novemberi M3-as autópálya-szakasz átadása után meghirdetendő autópályaépítési tendereken már nem lesz akadálya annak, hogy a Vegyépszer is induljon.

Farkas László közölte: a társaság tavalyi 95 milliárd forint árbevétel után az idén várhatóan 145 milliárd forintot ér el, amiből az útépítő ágazat 115-120 milliárddal részesedik. Ebből a Betonút és a Ganz Acélszerkezet Rt. mint konzorciumi társak részére 60 milliárdot utal át a társaság.

Jövőre a Vegyépszer mintegy 80 milliárd forintos árbevétellel számol, amiből csaknem 60 milliárdot tesz majd ki az útépítésből származó bevétel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!