Viola
-6 °C
-2 °C

A TotalFinaElf nyeresége 23 százalékkal csökkent

MTI
2002.09.04. 10:14
A francia energiaipari óriás, a TotalFinaElf közölte, hogy a második negyedévben - előzetes adatok szerint - nettó nyeresége 23 százalékkal csökkent a csökkenő olajárak, valamint a zsugorodó finomítói árrések miatt.

A világ negyedik legnagyobb olajtársaságának nettó eredménye 1,632 milliárd euróra csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbi 2,127 milliárd euróról. Az egy részvényre jutó eredmény 20 százalékkal 2,42 euróra mérséklődött.

Az adatok megfelelnek az elemzői várakozásoknak, a piaci konszenzus 1,6 milliárd euró nettó profitra és 2,4 euró egy részvényre jutó nyereségre számított. A TotalFinaElf által közölt nyereségcsökkenés kisebb, mint a legnagyobb riválisok által jelentett visszaesés.

"A harmadik negyedévben az olajpiaci környezet vegyes marad. Az olajárak az év eleje óta emelkednek, de a dollár gyengült az euróhoz képest. A finomítói árrések még mindig nagyon alacsony szinten vannak, a petrolkémiai árrések viszont emelkedtek valamelyest" - áll a társaság közleményében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!