Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A légiközlekedés jövő év végére éri el régi szintjét

MTI
2002.09.04. 13:50
A világ légiforgalma a jövő év végére érheti el 2001. szeptember 11. előtti szintjét, de a társaságok üzleti téren még később jutnak csak vissza legalább az amerikai terrortámadást megelőző állapothoz - véli a nemzetközi polgári légiforgalmi szervezet (IATA) új vezérigazgatója, Giovanni Bisignani.

A légitársaságok tavalyi együttes vesztesége a menetrend szerinti nemzetközi járataikon összesen 12 milliárd dollár volt, az idén ez 4-6 milliárd közé mérséklődik - nyilatkozott a vezérigazgató szerdán.

Az utasforgalom az idén körülbelül 3 százalékkal marad el a tavalyitól, jövőre viszont már 6 százalékos növekedést is elérhet. Az Egyesült Államokon kívül már az idén is lesz 1 százalékos növekedés, majd jövőre és 2004-ben évi 5 százalékos, utána átlagosan évi 4 százalékos bővülés - jósolta.

A IATA vezérigazgatója bírálta, hogy jelenleg a légitársaságokra hárul a légiközlekedés biztonságát növelő intézkedések legtöbb költsége, miközben a repülőtereket üzemeltető vállalkozások nagy nyereségeket termelnek ki.