Elbocsátások a Postánál

MTI
2002.09.04. 14:51
A Magyar Posta Rt. szeptember 24-től 181 munkatársától válik meg, s elképzelhető, hogy a jövőben tovább csökken a társaság alkalmazottainak létszáma - közölte Szász Katalin tájékoztatási igazgató az MTI-vel.

Szász Katalin elmondta, hogy a Fővárosi Munkaügyi Központnak összesen 310 fős létszámcsökkentést jelentettek be, amelyből egyelőre csak 181 főt nevesítettek. Az igazgató közölte, hogy a szeptember 24-től kizárólag a vezérigazgatóság létszámát csökkentik a nevesített 181 fővel, s ennek során megszűnik 86 vezetői poszt, ezen belül főigazgatói, igazgatói, igazgatóhelyettesi, osztályvezetői és tanácsadói pozíciókat számolnak fel.

Szász Katalin elmondta, hogy a vezetői szintek megszüntetése, illetve a 181 fő elbocsátása jövőre mintegy 700 millió forint megtakarítást hoz a társaságnak.

A tájékoztatási igazgató egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerülnek az elbocsátások. Aláhúzta: egyedi munkaszerződéseket kell áttekinteni ahhoz, hogy pontosan meg tudják állapítani kinek mekkora végkielégítés jár.