Judit
2 °C
7 °C

Elbocsátások a Postánál

MTI
2002.09.04. 14:51
A Magyar Posta Rt. szeptember 24-től 181 munkatársától válik meg, s elképzelhető, hogy a jövőben tovább csökken a társaság alkalmazottainak létszáma - közölte Szász Katalin tájékoztatási igazgató az MTI-vel.

Szász Katalin elmondta, hogy a Fővárosi Munkaügyi Központnak összesen 310 fős létszámcsökkentést jelentettek be, amelyből egyelőre csak 181 főt nevesítettek. Az igazgató közölte, hogy a szeptember 24-től kizárólag a vezérigazgatóság létszámát csökkentik a nevesített 181 fővel, s ennek során megszűnik 86 vezetői poszt, ezen belül főigazgatói, igazgatói, igazgatóhelyettesi, osztályvezetői és tanácsadói pozíciókat számolnak fel.

Szász Katalin elmondta, hogy a vezetői szintek megszüntetése, illetve a 181 fő elbocsátása jövőre mintegy 700 millió forint megtakarítást hoz a társaságnak.

A tájékoztatási igazgató egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerülnek az elbocsátások. Aláhúzta: egyedi munkaszerződéseket kell áttekinteni ahhoz, hogy pontosan meg tudják állapítani kinek mekkora végkielégítés jár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?