Árpád
-2 °C
3 °C

Megmenekült a csődtől a Grundig

MTI
2002.09.06. 12:21
Egyelőre megmenekült a fizetésképtelenség rémétől a híres Grundig cég, miután szándéknyilatkozatot kapott egy reménybeli ázsiai stratégiai partnertől, s ennek nyomán a bankok úgy döntöttek: a nürnbergi vállalat továbbra is igénybe veheti a korábban zárolt hitelkeretet - vált ismeretessé csütörtökön este Nürnbergben.

A hírt a Grundig elnöke, Hans-Peter Kohlhammer jelentette be, de az ázsiai partner nevét nem árulták el Nürnbergben.

A szórakoztató elektronikát gyártó Grundig legutóbb azért került bajba, mert a Deutsche Bank vezette bankkonzorcium nem hosszabbította meg a hitelkeretet az augusztus 31. utáni időszakra.

A Grundignak sürgősen friss pénzre van szüksége. Tavaly 1,28 milliárd euró forgalom mellett 150 millió euró veszteség érte, májusban 2002-re 75 millió euró veszteséget prognosztizáltak.

A Financial Times Deutschland csütörtökön azon spekulált, hogy a bajor kormány nem hagyja bajban a céget bő két héttel a német parlamenti választások előtt, s hogy befolyást gyakorol a Grundig megmentéséért folyó tárgyalásokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?