Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

11 százalékkal nőtt a Heineken nyeresége

MTI
2002.09.12. 11:31
A Heineken NV holland söripari konszern 11 százalékos nettó nyereség növekedést mutató első féléves eredményről számolt be. Éves előrejelzésében a rossz időjárás ellenére is hasonlóan jó eredményjavulást helyezett kilátásba a sörgyár.

Az első féléves nettó nyereség 330 millió euró volt, szemben az előző év azonos időszakának 298 milliós nyereségével. Az orosz Bravo Holding és a német Brau Holding első alkalommal történt konszolidálása öt százalékkal járult hozzá a nyereségnövekedéshez.

Az elemzői várakozások 311 és 342 millió euró között szóródtak - 333 millió eurós átlaggal. A működési eredmény 13 százalékkal 581 millió euróra, az értékesítési árbevétel pedig 11 százalékkal 4,958 milliárd euróra emelkedett.

Az eladások az Egyesült Államokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Vietnámban és Afrikában növekedtek a legnagyobb mértékben. Európában viszont a rossz időjárás miatt csökkent a forgalom.