A Fiat vezetése az értékesítés javulására számít

MTI
2002.09.12. 14:28
A FIAT mai részvényesi közgyűlése előtt kiadott igazgatótanácsi beszámoló az értékesítési adatok javulását jelzi előre az év hátralévő részében. A vállalat az első félévet 426 millió eurós működési veszteséggel zárta, szemben az előző év azonos időszakában elért 528 millió eurós nyereséggel. Az igazgatótanácsi jelentés szerint az év végi működési veszteség nagyjából megfelel majd az első félévinek.

A FIAT karcsúsítási programot hajt végre, melynek keretében megválik fő tevékenységi köréhez közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységi köreitől, és ezzel párhuzamosan hiteleinek átütemezéséről is tárgyalásokat folytat a bankokkal.

Az autógyár eladási számai folyamatosan javulnak az állami segítséggel életbe léptetett értékesítési akciónak köszönhetően. Az olaszországi autóeladások elsősorban ennek eredményeképpen júliusban csak 6,3 százalékkal, augusztusban pedig 5,6 százalékkal maradtak el az előző évi szinttől. miközben júniusban még 17 százalékos volt az elmaradás. Európában viszont 10 százalékkal esett vissza a FIAT értékesítési volumene augusztusban.