Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tartja az ütemet a Heineken

Napi Online
2002.09.13. 09:44
A világ harmadik legnagyobb sörgyártója, a holland Heineken NV a korábbi felvásárlásoknak és a drágább sörei iránti kereslet fellendülésének köszönhetően első félévi nettó nyereségét éves összevetésben 11 százalékkal, 330 millió euróra, üzemi nyereségét 13 százalékkal, 581 millió euróra növelte, ugyancsak 11 százalékkal, 4,96 milliárd euróra emelkedő árbevétel mellett - jelentette a Bloomberg.

Az értékesített mennyiség számottevően nőtt az Egyesült Államokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Afrikában és Vietnamban, míg Nyugat-Európában csökkent. A csoport a félév során vette meg az orosz Bravo sörgyárat, hogy ki tudja használni az utóbbi három évben duplájára növekedett piac lehetőségeit. A Heineken és az Amstel sörök gyártója a második félévben is az eredmények hasonló ütemű bővülését várja.