Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vártnál jobban működik a csődbe ment Swissair utódvállalata

MTI
2002.09.16. 10:49
Fennállásának első fél évében 447 millió svájci frank (305 millió euró) nettó veszteséggel repült a Swiss svájci légitársaság, amely a Swissair tavaly októberi összeomlása után jött létre a svájci kormány és a bankok támogatásával.

A veszteség kevesebb, mint amennyit a légitársaság az üzleti tervében előirányzott. Az eredményt megterhelték a társaság létrehozásával és a tengerentúli járatok áprilisi újraindításával kapcsolatos költségek.

A Swiss a tervezett forgalmi célszámon is javított: a tervben szereplő 1,209 milliárd frank helyett 1,754 milliárd frank volt az árbevétele az első hat hónapban.

A tavaly kidolgozott üzleti terv az év egészére 1,1 milliárd frank deficitet irányzott elő, de a Swissnél úgy vélik, ezt sikerül 800 millióra csökkenteni. A Swiss 2003-ban 5 milliárd frank árbevételből nullszaldós eredményt vár.