Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikai Hershey csokoládégyár nem eladó

MTI
2002.09.18. 10:20
Szerda reggel 0,6 százalékkal 316 svájci frankra javult a Nestlé a zürichi értéktőzsdén arra a hírre, hogy az amerikai Hershey csokoládégyár nem eladó.

Piaci értesülések szerint a Hershey-részesedés legalább 12 milliárd dollárba került volna az esetleges vevőnek. A világ legnagyobb élelmiszeripari csoportján, a svájci Nestlén kívül vevőjelöltnek tartották a piacon az amerikai Craft Foodsot és a brit Cadbury Schweppest is.

Az amerikai folklórhoz tartozó, 108 éves Hershey Foods csokoládégyár 77 százalékának tulajdonosa, a Hershey Trust Company kedden felszólította a cég vezetését, hogy hagyja abba vevők keresését.

Előzőleg a pennsylvaniai Hershey város lakossága mozgalmat szervezett az eladás ellen, mert attól féltek, hogy az értékesítés után bármilyen új tulajdonos üzembezárásokkal és elbocsátásokkal kezdi tevékenységét. A tiltakozást támogatta Pennsylvania szövetségi állam kormányzata is.