Valér
-2 °C
0 °C

Nem megy az üzlet a J.P. Morgan befektetési banknak

MTI
2002.09.18. 11:12
A J.P. Morgan befektetési bank közölte, hogy harmadik negyedéves eredménye "jócskán elmarad" majd a várakozásoktól. A bejelentést követően a Standard & Poor's és a Fitch hitelminősítők rontottak a befektetési bank adósságának besorolásán.

A J. P. Morgan szerint a vártnál rosszabb eredmény hátterében a gyenge kereskedelmi eredmények, valamint a telekommunikációs és a kábelszolgáltató cégeknek nyújtott hitelek romló megítélése áll. A telekom-piacon a befektetési bank egyike a legnagyobb hitelezőknek.

A hír rossz ómen a bankszektornak - hiszen a J. P. Morgan egyike a legnagyobb hitelszervezőknek - s hasonlóan rosszat jelez a harmadik negyedéves gyorsjelentését készítő többi brókercégnek is.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankcsoportja a második negyedévben 58 cent egy részvényre jutó eredményt mutatott ki üzemi szinten. A bank konkrét előrejelzésekkel nem szolgált, de elemzők szerint meglepetés lenne, ha üzemi szinten nyereség jelentkezne.

A figyelmeztetés a tőzsdék zárása után jött, a J. P. Morgan részvényeinek árfolyama nagyot esett a zárás utáni Instinet internetes kereskedelemben. A J. P. Morgan kötvényeinek ára szintén zuhant, miután a profit-warningot követően az S&P és a Fitch hitelminősítők egyaránt rontottak a bankóriás adósságának besorolásán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!