Árpád
-2 °C
3 °C

Medgyessy békén hagyná a tőzsdei cégeket

Napi Online
2002.09.19. 12:53
Az államnak kerülnie kell a beavatkozást a tőzsdei cégek életébe, a felmerülő szociális problémákat más eszközökkel kell rendezni - jelentette ki Medgyessy Péter a The Economist budapesti gazdasági konferenciáján.

A miniszterelnök szerint a forint felértékelődése minden magyar gazdasági érdekkel ellentétes volt.

A növekvő államháztartási hiánnyal kapcsolatban Medgyessy elismerte, hogy abban az előző kormány tevékenységének eredménye mellett a 100 napos program hatása is benne van, de jövőre 1 százalékponttal lefaragják a GDP-arányos deficitet.

Kérdésre válaszolva úgy vélte, Magyarországon túl magas a reálkamat, és ő üdvözölne minden annak csökkentésére irányuló jegybanki döntést, hozzátéve, hogy az nem az ő kompetenciája.

A tervek között megemlítette, hogy az állami infrastruktúra finanszírozására külön alapot kellene létrehozni, amelyet a privatizációs bevételekből kellene föltölteni.

Az EU-csatlakozást illetően Medgyessy úgy látja, hogy jó esély van a tárgyalások decemberi lezárására. Ez esetben jövő tavasszal aláírhatnánk a megállapodást az unióval 2004 első hónapjaira pedig már tagok is lehetnénk - hozzátéve, hogy a csatlakozás minősége fontosabb, mint annak dátuma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?