Árpád
-2 °C
4 °C

A Matáv nem a Deutsche Telekom utasítására karcsúsít

MTI
2002.09.19. 13:54
A vezetékes szolgáltatás növekedése befejeződött Magyarországon, úgyhogy a mobilpiac az, ahol a Matáv egészséges növekedést várhat a következő időszakban - mondta Straub Elek, a Matáv vezérigazgatója csütörtökön a Reuters hírügynökségnek, a több mint 1300 állás megszüntetésének tervét kommentálva.

A leépítés összhangban van a Deutsche Telekom takarékossági programjával, de nincs közvetlen kapcsolatban azzal - mondta Straub Elek. - Ezeket a lépéseket az anyavállalat ösztönzésétől függetlenül megtennénk. Semmiféle közvetlen utasítást nem kaptunk a megtakarítások jellegére vonatkozóan - tette hozzá.

A hírügynökség emlékeztetett, hogy az alaptevékenység egészsége, a jól szolgálható adósság és az óvatos térségi terjeszkedés ellenére a Matáv részvénye nyomás alá került az utóbbi hónapokban arra a spekulációra, hogy a Deutsche Telekom alkalmasint leválasztja a Westelt és beolvasztja a saját mobilszolgáltató leányvállalata nemzetközi részlegébe, a T-Mobile Internationalba.

Straub Elek azt mondta, hogy efféle lépésnek nem volna gazdasági értelme. Szerinte a Deutsche Telekom számára semmi értelme kettévágni a Matávot, amelynek két része egyenként kevesebbet érne, mint a vezetékes és a mobilszolgáltatás együtt.

- Semmi olyan információval nem rendelkezem, amelynek alapján elképzelhető lenne, hogy a Matáv megszabadulna a Westeltől. Azt sem tudom elképzelni, hogy a fő tulajdonosunk érdekelt lenne ebben. Tulajdonosként abban érdekelt, hogy a vagyona a lehető legtöbbet érje - fejtegette a vezérigazgató.

A Westel természetesen erősíti együttműködését a T-Mobiléval, és előnyére válnak a szinergiák a Deutsche Telekom mobilszolgáltatójával. - Ebben az értelemben a Westel és a T-Mobile közelebb kerül egymáshoz, de ez nem jelent változást a jelenlegi tulajdonosi szerkezetben - mondta Straub Elek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?