Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyesülésről is tárgyal a Ringier az Axel Springerrel

MTI
2002.09.20. 13:56
A svájci Ringier kiadói csoport - egyebek mellett a Blick bulvárlapcsalád kiadója - fontolgatja az egyesülést a Bildet is gondozó német Axel Springerrel; ezzel a világ legnagyobb német nyelvű kiadója jönne létre.

A Ringier egyik vezető munkatársa a Reutersnek név nélkül pénteken azt mondta: a két cég tulajdonosai "sok lehetőségről tárgalnak", de döntés még nincs. Az egyik lehetőség a Ringier és a Springer teljes összekapcsolódása - mondta az igazgató, de hozzátette: a Ringier másokkal is tárgyal, s például a Gruner+Jahrral már partneri viszonya is van. A Sternt is kiadó Gruner+Jahr 74,9 százaléka a Bertelsmann kezében van.

A Magyarországon is egyaránt aktív Ringier és Springer tárgyalásait felgyorsította, hogy a finanszírozási gondokkal küszködő német Leo Kirch médiacsoportnak péntekig kell vevőt találnia a birtokában lévő 40 százalékos Springer-részre, s a bevételből ki kell fizetnie a Deutsche Bankkal szembeni 720 millió eurós adósságát. Ha a Kirch nem fizet, a Deutsche szerez jogot a 800 millió eurósra becsült részesedés eladására.

Németországi források szerint a tárgyalások arról folynak, hogy a Springer átvenné a Ringiert, miután a Ringier megvette a Kirch kezén lévő 40 százalékos Springer-részt, vagyis a Springer némi kerülővel gyakorlatilag visszavenné a családi vállakozást régóta zavaró Kirch-részesedést, s ráadásul pozíciókat szerezne Svájc német nyelvű sajtópiacán - írta a Reuters.