Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Posta eladja utazási irodáját

MTI
2002.09.20. 15:24
A Magyar Posta Rt. eladja a tulajdonában lévő Postakocsi-Postatours-Lenau-Reisen utazási irodát - tájékoztatta a Magyar Posta közleményben az MTI-t. A közlemény szerint a társaság azért döntött az értékesítés mellett, mert a hagyományos postai szolgáltatásokra kíván koncentrálni a jövőben.

A közlés szerint külső szakértő világítja át az utazási irodát. A szakértők meghatározzák a cég értékét, amely után a következő két hétben a társaság értékesítési felhívást tesz közzé. A közleményből kiderül, hogy több cég jelezte már vásárlási szándékát. Az egyenlő feltételek biztosítása érdekében az érdeklődők kilétéről egyelőre nem kívánnak nyilatkozni. - Az eladásból befolyt összeget a postai szolgáltatások minőségének javítására fordítják - áll a közleményben.

A Magyar Posta korábbi közlése szerint 2001. december 31-én 3,1 millió forint alaptőkével és 44 millió forint saját tőkével rendelkező, 25 főt foglalkoztató Lenau Utazási Iroda 2001. évi árbevétele 1 milliárd fölötti volt, míg adózás előtti eredménye meghaladta a 10 millió forintot.