Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kihalásra ítélik a legkisebb Audit

Napi Online
2002.09.23. 13:02
A Volkswagen AG vezére csökkentené a konszern által gyártott, egymáshoz hasonlító modellek számát, miközben újabb, a piaci réseket megcélzó típusokkal rukkolna elő - írja a német Die Welt napilap. A Bernd Pischetsrieder vezette cég emellett felhagyna a kevéssé keresett modellek gyártásával, így a VW Lupo és az Audi A2 kisautók utód nélkül halnának ki.

Pischetsrieder egyébként arra számít, hogy jövőre már magához tér a gazdaság, s ez növekvő autópiacot is jelent. A cégvezető a Volkswagen idei kilátásait illetően ugyanakkor nem ilyen optimista, korábban 9 százalékkal vette visza az adóság előtti nyereségre vonatkozó várakozását. A vezérigazgató tervei között szerepel még, hogy - a decentralizációt szorgalmazó elődjével ellentétben - több hatalmat, döntési jogot adna a wolfsburgi központnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?