Aliz
6 °C
14 °C

Vártnál jobban csökkent a Gucci nyeresége

MTI
2002.09.26. 10:33
A luxuscikkeket gyártó Gucci Group második negyedévi profitja a várakozások átlagánál valamivel jobban csökkent; a társaság arra is figyelmeztette a befektetőket, hogy ha a kereskedelmi feltételek tovább romlanak, egy részvényre jutó éves eredménye is elmaradhat a várttól.

A Gucci tiszta nyeresége 55 százalékkal 42,8 millió euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 95,4 millió euróról; az elemzői előrejelzések 40,50 és 53,1 millió euró között szóródtak, a konszenzus 45,7 millió euró volt. A bevétel 6,9 százalékkal 577,1 millió euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 620,1 millióról. A működési eredmény 57 százalékkal 31,5 millióra esett 72,5 millióról. Arculat- és márkaérték-leírás előtt a működési nyereség rátája 10,8 százalékra szűkült 17,1 százalékról. Az egy részvényre jutó nyereség 0,41 euróra fogyatkozott 0,94 euróról.

A cég éves bevételi tervét is csökkentette - 2,6 milliárd euróra 2,7 milliárd euróról - a csütörtökön kiadott beszámolóban. "A legfrissebb eladási számokra alapozva továbbra is azt hiszem, a Gucci Group elérheti 2002-es céljait, azonban a globális politikai-gazdasági földindulás miatt esetleg visszaeshet a kereslet, és akkor megtörténhet, hogy nem érjük el a tervezett eredményt" - írta Domenico De Sole, a társaság vezérigazgatója a beszámolót kísérő kommentárjában.

A Gucci Group a világon a nagyságra harmadik luxusipari vállalkozás, a francia LVMH és a svájci Richemont előzi meg. Részvényeit az amszterdami és a New York-i értéktőzsdén jegyzik. A cég részvényeinek valamivel több mint 50 százalékát a Pinault Printemps Redoute SA birtokolja, és korábbi ígérete szerint 2004-ben 101,50 dolláros részvényenkénti áron a maradékot is megvásárolni készül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?