Ödön
2 °C
11 °C

Egyre kisebb a német vállalkozói bizalom

euractiv.hu
2002.09.26. 14:26
A legfrissebb felmérés szerint szeptemberben tovább csökkent a német vállalkozók bizalmi indexe. A kutatást végző intézet vezetője szerint a borúlátó az építési ágazatban és a kiskereskedelem területén a leginkább borúlátóak a vezetők.

Mintha nem lenne elég, hogy a német gazdaság egyre rosszabb adatokat produkál, a legfrissebb kutatás szerint a vállalkozói bizalom már negyedik hónapja egyre gyengébb. A most közzétett eredmények szerint a német vállalkozói bizalmat jelző index 88,8 pontról (augusztusi adat) szeptemberben 88,2 pontra csökkent.

A reprezentatív felmérést 7000 vállalati vezető közreműködésével végzik el, minden hónapban. Az adatokat az IFO, egy müncheni székhelyű gazdasági intézet dolgozza fel.

Szakértők szerint a nem túl fényes nemzetközi gazdasági eredmények és az iraki háborútól való félelem okozhatta a bizalom további csökkenését. Hans Werner Sinnnek, az IFO intézet vezetőjének tájékoztatása szerint főleg az építési és a kiskereskedelmi területen dolgozó vezetőktől kaptak "nagyon negatív" válaszokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?