Judit
2 °C
7 °C

Brit bírság euróban

euractiv.hu
2002.09.26. 14:24
A francia Hubert Bouchet védekezése szerint egy ajtón akart kilépni Cardiff repülőtérén, szeptember 11-én. Az ajtó nem nyílt ki, s a férfi úgy gondolta, hogy a nagy piros gomb megnyomása jelenti a megoldást. Ez tévedés volt. A teljes repülőtér területéről pánikszerűen menekítették ki az embereket, és az egy évvel ezelőtti szeptember 11-i tragédiáról is az épületen kívül emlékeztek meg.

A franciát Wales szigorú bírái elé állították, ám a francia hatásosan védekezett, így csupán pénzbírság megfizetésére ítélték. Mivel a férfi eurózónabeli országból érkezett, a bírságot ebben a pénznemben állapították meg - először az Egyesült Királyság történetében.

A brit igazságügyi minisztérium szóvivője szerint a brit bíróságok bármilyen pénznemben kiszabhatnak büntetést, a helyi bírák szóvivője pedig jelezte: a jövőben többször is előfordulhat, hogy a 12 európai ország közös valutájában határozzák meg a bírságot.

A BBC híre szerint Hubert Bouchet 60 euróval (15 ezer forint) lett szegényebb az eset után, neve pedig bejárja a brit és az európai sajtót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?