Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

37 százalékos létszámcsökkentés a MobilComnál

MTI
2002.09.27. 12:52
Tömeges elbocsátással és harmadik generációs mobiltelefon-szolgáltatása beindításának késleltetésével próbál talpon maradni a német MobilCom távközlési cég, amelynek finanszírozását szeptember elején szüntette be fő befektetője, a France Télécom.

A MobilCom, amely csak egy 400 millió eurós, sebtében megszervezett állami segélycsomaggal menekült meg a fizetésképtelenségtől, pénteken közölte: 5 ezres alkalmazotti gárdájából 1850 főt szélnek ereszt - ez 37 százalékos leépítés -, amitől évi 130 millió eurós megtakarítást remél.

Az 5 millió ügyfelet kiszolgáló, főleg más cégektől vásárolt kapacitások újraértékesítéséből élő MobilCom közölte azt is, hogy egyelőre felhagy a harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatás beindításának tervével, de az erre megszerzett licencet megtartja.