Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar tech-cégek nőnek a leggyorsabban

Napi Online
2002.09.30. 12:49
Miközben a globális technológiai szektor nem teljesít valami fényesen, a közép-európai tech-cégek, közülük pedig főként a magyar vállalatok figyelemre méltó növekedést produkáltak - derül ki a Deloitte & Touche Central Europe által összeállított "Fast 50 Technológiai Cégek Közép-Európában" elnevezésű rangsorából.

A toplistát - amelynek első három helyén magyar cégek végeztek - a Deloitte & Touche a vállalatok előző három évben mutatott bevételeinek növekedése alapján állította össze.

A verseny első helyezettje az Interactive Net Design, egy internetes banki megoldásokat szállító magyar cég lett, amely 2337 százalékos bevétel-növekedést realizált az 1999-2001-es időszakban. A második helyezett szintén egy magyar cég, a HostLogic, amely saját szoftver megoldásokat szállít, és a fent említett három év alatt 2075 százalékos bevétel növekedést könyvelhetett el.

Harmadik lett a Tensiomed, egy újabb magyar, gyógyászat technológiai szolgáltatásokat kínáló cég (2065 százalék); negyedik az Asper Biotech, egy lettországi géntechnológiai cég (1550 százalék); és az ötödik a kirowski, ismét egy magyar cég, amely interaktív marketinggel foglalkozik (1354 százalék).

Ahhoz, hogy egy vállalat részt vehessen ebben a versenyben, a cég üzleti fókuszában saját technológia kifejlesztése és megvalósítása kellett, hogy álljon, legalább három éves működést és évi minimum 20 ezer dollár alapjövedelmet, illetve a többségi külföldi tulajdont kizáró, független tulajdonosi struktúrát kellett felmutatnia. A D&T ezen kritériumok alapján 200 céget vizsgált meg, melyeket előzetesen a D&T szakemberei 12 000 lengyel, magyar, cseh, szlovák, lett, litván és észt cég közül választották ki.