Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogadták az olasz költségvetést

euractiv.hu
2002.10.01. 11:27
Az olasz büdzsé elfogadása ugyan szokványos hír, azonban most mégis figyelmet kelt európaszerte, hiszen Olaszország is azok közé a tagállamok közé tartozik, amelyek számára gondot jelent a Gazdasági Monetáris Unió deficitfeltételeinek teljesítése.

A GDP három százalékában meghatározott költségvetési hiány egyelőre tartható. A tendencia ennek ellenére veszélyes, hiszen az idei évre előírt, kevesebb mint 2 százalékos hiányt a kormány kénytelen volt 2,1 százalékra módosítani.

Az Európai Bizottság ajánlása szerint a pénzügyi egyensúly elérését 2006-ra halaszthatják az euró-tagországok. Olasz értékelések szerint ezt teljesíteni fogják, annak ellenére, hogy a tervezett olasz deficit 2003-ban 1,4-1,5 százalék lesz a korábban tervezett 0,8 százalék helyett.

Guilio Tremonti gazdasági miniszter szerint Olaszország 2006-ra képes lesz megfelelni a stabilitási és növekedési paktumában foglaltaknak, hiszen a költségvetés helyzetét nem fenyegeti komoly veszély. Az olasz ellenzék ennek ellenére lemondásra szólította fel a minisztert, mert szerintük nem teljesítette a kitűzött gazdasági célokat.